donderdag 22 november 2018

Onduidelijk of Amerikaan Thomas ‘Tom’ Bolera zijn veilingbod op Plaza Hotel, Curaçao, heeft voldaan

'Indien de koper in gebreke is gebleven kan executant tot een herveiling overgaan'


Het is vandaag, donderdag 22 november 2018, precies twee weken geleden, dat de Amerikaan Thomas ‘Tom’ Bolera het enige bod uitbracht tijdens de veiling van Plaza Hotel. De 13,5 miljoen gulden waarvoor hij het gebouw kocht, zou uiterlijk vandaag moeten zijn betaald ‘ten kantore’ van notaris Naaldijk. Maar, of dat is gebeurd, is de vraag, aldus het Antilliaans Dagblad.

In de veilingvoorwaarden die de notaris op donderdag 8 november uitdeelde aan de belangstellenden staat het zwart op wit: de koopprijs moet de koper binnen veertien dagen na de veiling hebben betaald.

'Indien  de koper in gebreke is gebleven om aan zijn verplichtingen op bepaalde tijd te voldoen, kan de executant tot een herveiling van de onroerende goederen overgaan', aldus de veilingvoorwaarden.

Gisteren werd niet duidelijk of Bolera de 13,5 miljoen gulden heeft betaald. Vorige week vrijdag was dat in ieder geval nog niet gebeurd. IJede van der Kooij, de beoogde financieel directeur van het toekomstige hotel, zei toen het geld deze week te verwachten. Maar, daarvan leek eergisteren ook geen sprake. Op de vraag of het geld dinsdag binnen was, antwoordt Van der Kooij: 'Niet dat ik weet.' Hij heeft gisteren Tom Bolera niet kunnen bereiken om na te gaan ‘waar we precies staan’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten