donderdag 22 november 2018

Drones uit veiligheidsoverwegingen taboe op onafhankelijkheidsdag in Saramacca

Alleen drones van staatsmedia NII, STVS en ATV mogen de lucht in

Verbod op niet 'staats-drones' vanwege aanwezigheid Shanti-koning Osei Tutu IIde tweede uit Ghana...


Uit veiligheidsoverwegingen geldt tijdens de viering van onafhankelijkheidsdag zondag in Saramacca een verbod op het gebruikt van drones. Alleen drones van het Nationaal Informatie Instituut (NII), STVS en ATV mogen de lucht in. Veiligheid geniet hoge prioriteit, omdat de voor Suriname toch onbekende Ashanti-koning Osei Tutu II de tweede uit Ghana de activiteiten zal bijwonen. Het heeft er alle schijn van, dat de regering en president Desi Bouterse het bezoek van de Ghanees als zeer relevant voor het land zien en tot ongekende hoogte ophemelen.

Hans Jannas van de commissie Viering 25 november zei gisteren tijdens een informatiebijeenkomst van het NII in het perscentrum van het Kabinet van de President - zo bericht vandaag, donderdag 22 november 2018, onder andere de Ware Tijd -, dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen media en burgers die zich niet aan het verbod houden. De drones zullen bij het niet naleven van de afspraak uit de lucht worden gehaald. Andere media krijgen de gelegenheid om op aangewezen standplaatsen beelden vast te leggen.

Jannas zei, dat het centrum van Groningen de veiligste plek in Suriname zal moeten zijn op 25 november. Districtsbewoners worden in de gelegenheid gesteld om zich te registreren voor stickers die op voertuigen aangebracht moeten worden om toegang tot bepaalde gebieden te krijgen. Zonder de stickers wordt de toegang geweigerd door de organisatie. Het verkeer zal vanaf een bepaald tijdstip niet kunnen doorstromen in Saramacca door wegomleggingen. Er wordt alleen bestemmingsverkeer toegelaten dat zal deelnemen aan het defilé of deel uitmaakt van de organisatie.

Volgens Derrick Cameron van het NII is het de bedoeling. dat door deze coördinatie alles vlekkeloos verloopt.

Jannas zei ook, dat de politie voor de nodige instructies en begeleiding zal zorgen om alles ordelijk te doen verlopen. De Paloeloeweg in Groningen zal speciaal gebruikt worden om genodigden en de pers te accommoderen naar een aangewezen parkeerplek.

Volgens het NII lopen de voorbereidingen voor de activiteiten vlot. Ook de minuutschoten van het Nationaal Leger zullen tijdens de plechtigheid niet ontbreken. Het leger zal op een afgelegen plek de schoten lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten