donderdag 22 november 2018

Eigenaar Maretraite Mall hoopt met Kort Geding veiling van terrein te voorkomen

Hij wil schikking treffen met de bank die perceel op veiling heeft geplaatst


De eigenaar van de Maretraite Mall in Paramaribo-Noord heeft een Kort Geding aangespannen om de veiling van het terrein van het winkelcentrum te voorkomen. Hij wil een schikking treffen met de bank die het perceel op de veiling heeft geplaatst. De leiding van de mall heeft niet kunnen voldoen aan haar financiële verplichtingen bij de bank. 

'Er waren afspraken, maar plotseling heeft de bank het besluit genomen om het terrein te veilen', zegt advocate Michella Lau-Kerssenberg woensdag 21 november 2018 in de Ware Tijd. Zij staat de eigenaar van de mall bij in de rechtzaak. De veiling staat gepland op 20 december bij notaris Madhuri Nannan Panday.

Vele unitshouders waren vorige week verrast toen de krant hen wees op de veiling. Voor een unithouder, die niet bij naam genoemd wil worden, zal de veiling geen gevolgen hebben. Hij houdt het voor gezien bij de Maretraite Mall. 'Er is weinig animo, waardoor de inkomsten drastisch zijn afgenomen', zegt hij.

Hij beweert dat de eigenaar er niet voor open staat het winkelcentrum te verfraaien. Hierdoor is de mall niet meer aantrekkelijk voor het publiek. Hij wijst op vlekken op de muren en stroombedradingen die boven de toiletten hangen. 'De mensen van de buurt gaan nu naar Hermitage Mall, terwijl het winkelcentrum in de eerste vijf jaar heel goed werd bezocht.'

De vele lege units, zijn volgens hem de stille getuigen van het vertrek van ondernemers die niet meer goed boerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten