donderdag 22 november 2018

Nog steeds veel ruis rond kwestie ambassadegebouw in Parijs

(Bron: Google Streetview/Suriname Mirror)
Minister Pollack-Beighle weinig mededeelzaam na vragen oppositie Assemblee


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken houdt de lippen stijf op elkaar. Vragen van parlementariërs over de aan- en verkoop van een ambassadegebouw in Parijs bleven dinsdag 20 november 2018 onbeantwoord. De vragen en kritische opmerkingen vielen tijdens de behandeling in De Nnaationale Assemblee van de Wet op de Buitenlandse Dienst. 

Onder meer Carl Breeveld (DOE) wil duidelijkheid. Pollack-Beighle kon die niet verschaffen. Het enige dat er uit kwam, was dat relevante documenten zijn afgestaan aan het ministerie van Justitie & Politie. Breeveld vindt het niet genoeg:

'Geluiden over een miskoop, onduidelijkheden over het aankoopbedrag, wie het betaald heeft, wie de eigenaar werd en de afwikkeling van deze zaak, zijn zaken die om helderheid vragen.'

De oppositie had eerder dit jaar om een justitieel onderzoek gevraagd. Het gebouw is gekocht voor ongeveer zes miljoen euro. Nu wordt het verkocht en niemand kent de prijs.

'Belangrijke waarde bij het buitenlands beleid is dat integriteit aanwezig is en transparantie. Wij kunnen het daarom niet hebben dat op deze manier het geld van ons land wordt verkwanseld', aldus Breeveld. Hij moest twee keer dezelfde vragen stellen eer Pollack-Beighle aangaf, dat documenten zijn doorgestuurd.

(Suriname Mirror/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten