donderdag 22 november 2018

Noodvoorzieningen beschadigde dijk bij Visserscentrum, door op drift geraakte olietanker Tradewind Legend

Noodmaatregelen om te voorkomen dat de dijk verder beschadigd wordt door vloedgolven


In Commewijne worden noodvoorzieningen getroffen om de dijk bij het Visserscentrum, die over een lengte van 12 tot 15 meter beschadigd is door de afgelopen maandagmiddag op drift geraakte olietanker Tradewind Legend, aan te pakken. Daarnaast is het Visserscollectief bezig om de schade die twaalf ondernemers geleden hebben op te maken. 

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali zegt vandaag, donderdag 22 november 2018, op Starnieuws dat diverse ministeries, instanties en Staatsolie bezig zijn met oplossingen. Minister Ronni Benschop van Defensie heeft de vissers toegesproken en ook pakketten aan hen overhandigd.

De vissers hebben nu geen inkomsten doordat hun boot en andere spullen vernietigd zijn door het incident met de olietanker. Staatsolie die ervoor zorgt dat de schade wordt vergoed, verleent ook hulp.

Vandaag wordt een hoge waterstand in de rivier verwacht. Het is ook 'Ganga Nahin', waarbij Hindoes bij de opkomende vloed in het water bidden en een ritueel bad nemen. Kali zegt dat noodmaatregelen getroffen worden om te voorkomen dat de dijk verder beschadigd wordt door de vloedgolven.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie verleent assistentie. Er wordt naar toegewerkt, dat het schaderapport zo snel mogelijk af is, waardoor de getroffen vissers vergoed kunnen worden. Zij kunnen dan weer aan de slag gaan. Hoe groot de schade is, is nog niet helemaal duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten