donderdag 22 november 2018

Theater Thalia naarstig op zoek naar geld, 100.000 euro, voor noodzakelijke renovatie

Twee van de vijf dakspanten van Thalia zijn gebroken


Theater Thalia is via ApuraNetworks gestart met een crowfunding-campagne genaamd ‘SAVE THALIA!’. Het doel is om fondsen binnen te halen voor het uitvoeren van een grote renovatie aan het theater, meldt de leiding van het schouwburg op haar Facebookpagina. De aanleiding voor deze actie is de recente ontdekking dat twee van de vijf dakspanten van Thalia gebroken zijn. Deze en de bijbehorende trekplaten moeten vervangen worden. Daarnaast moeten de overige trekplaten verstevigd worden. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 22 november 2018.


Uit voorzorg is het theater al vanaf september gesloten voor het publiek. Ook de elektrische bedrading die dateert van de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt vervangen.

 Beide projecten moeten op korte termijn worden uitgevoerd omdat het toneelgenootschap volledig afhankelijk is van de inkomsten uit de verhuringen van het theater. Echter zijn de inkomsten (gemiddeld één Amerikaanse dollar per stoel per verhuring) niet voldoende om een dergelijk grote renovatie helemaal zelf te bekostigen. In totaal is een bedrag van 100.000 euro nodig.


Thalia zet zich in om zoveel mogelijk fondsen binnen te halen via crowdfunding niet alleen, maar ook door het gericht aanschrijven van de verschillende bedrijven, door het houden van een loterij en door het organiseren van diverse artistieke fundraisingsactiviteiten.

Het Toneelgenootschap Thalia is opgericht op 27 april 1837. Haar theater werd geopend op 20 januari 1840 en is een begrip in Suriname, niet weg te denken uit de Surinaamse samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten