vrijdag 23 november 2018

President Bouterse decoreert 135 personen voor bijzondere bijdrage aan de samenleving

(Bron foto: Revelino Remaro Eijk/Facebook)
Onder gedecoreerden Edmund Blufpand, nieuwslezer STVS, en journaliste Gail Eyck, STVS


In verband met 43 jaar staatkundige onafhankelijkheid is gisteren een groep van 135 personen, die hun diensten op de een of andere wijze hebben verleend aan de samenleving, gedecoreerd door de regering van Suriname, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 23 november 2018.

President Desi Bouterse sprak de groep toe, die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt in de samenleving. 'Het gaat om mensen die hard gewerkt hebben ter verbetering van hun omgeving en de totale samenleving. Dit zijn zaken die in overeenstemming zijn met datgene wat de regering wil bereiken om actief burgerschap te stimuleren. Bij actief burgerschap gaat het erom dat burgers zelf het initiatief nemen zaken te ontplooien, die verder reiken dan hun eigen belang. Het algemeen belang prevaleert hier altijd en etaleert zich als welzijn binnen de samenleving. Deze verrichtingen blijven niet onopgemerkt', verklaarde de president.

De decoratieplechtigheid moet dienen als erkenning en een zekere vorm van waardering naar de gedecoreerde toe. 'Het gaat om de rol die wij als rechtgeaarde Surinamers moeten spelen in onze eigen ontwikkeling door zodanig te handelen en het land in te richten om een milieu te creëren, waar onze kinderen en kleinkinderen zich in kunnen ontplooien.'

(Bron foto: Dagblad Suriname)
De president legde de nadruk op de vorming van de Surinaamse jeugd, zowel sociaal maatschappelijk als cultureel. De gedecoreerden hebben volgens Bouterse gehoor gegeven aan de oproep niet alleen vanuit het beleid, maar ook in wat in ons volkslied verankerd staat. 'We zijn ervan overtuigd dat wanneer men eenmaal de smaak van de dienstbaarheid te pakken heeft, men gewoon doorgaat.'

De gedecoreerden ontvingen vervolgens de volgende decoraties:
Eremedaille in Zilver, verbonden aan de Ereorde van de Palm (35 personen),
Eremedaille in Goud verbonden aan de Ereorde van de Palm (15),
Eremedaille van de Gele Ster in Goud (29),
Ridder in de Ereorde van de Palm (31),
Ridder in de Gele Ster (1),
Officier in de Ereorde van de Palm (9),
Officier in de Ereorde van de Gele Ster (5),
Commandeur in de Ereorde van de Palm (7) en
Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster (2).

Enkele bekenden onder de gedecoreerden waren muziekproducent Roberto Banel (Eremedaille in Zilver verbonden aan de Ereorde van de Palm), de voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren en bekend als nieuwslezer van de STVS, Edmund Blufpand, (Eremedaille van de Gele Ster in goud), Surinaams artiest Erwin Bouterse en STVS-journaliste Gail Eijk (Ridder in de Ereorde van de Palm) en BBGO (Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst)-voorzitster Renate Wouden (Commandeur in de Ereorde van de Palm).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten