vrijdag 23 november 2018

8 Jaar cel geëist tegen man die zijn minderjarige dochter meerdere keren heeft verkracht

Man beweert dat hij fout is geweest, maar dat zijn dochter het zelf wilde


De rechter heeft donderdag 22 november 2018 tegen R.C. 8 jaar gevangenisstraf met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist voor het op verschillende tijdstippen verkrachten van zijn minderjarige dochter. Het meisje is volgens eigen zeggen vanaf haar vijfde jaar door haar vader seksueel misbruikt. Ook dreigde hij het meisje en haar moeder te zullen vermoorden indien het kind iets aan haar zou vertellen, zo schrijft Starnieuws. 

Het meisje werd steeds verkracht als de vader alleen met haar thuis was. Op een gegeven moment verzamelde het meisje alle moed bij elkaar en vertelde ze het aan haar moeder, die aangifte deed. Het meisje vertelde, dat de eerste keer dat de vader haar verkrachtte, zij alleen met hem thuis was. Hij deed de kamer op slot, verkrachtte haar en waste een bebloed laken. Hij bedreigde het slachtoffer als zij iets zou vertellen. En zo werd zij meerdere malen verkracht als haar moeder niet thuis was.

Volgens de verdachte is hij fout geweest om seks met zijn eigen dochter te bedrijven. Hij beweerde echter, dat het meisje dat zelf wilde en dat hij daarop in is gegaan. Dit ontkent het meisje.

Uit het visum van de arts blijkt, dat het meisje jarenlang misbruikt is. Volgens de Officier van Justitie heeft de vader zijn dochter veel leed berokkend, terwijl hij haar juist in bescherming had moeten nemen. Uit het psychologisch rapport blijkt, dat de man een gebrekkige ontwikkeling, maar geen ziekelijke stoornis heeft. De psycholoog kon niet tot een volledige uitspraak komen en aangeven of de man volledig toerekeningsvatbaar is of niet.

Advocate Shanti Sheombar voerde aan, dat het psychologisch rapport veel meer omvat. Volgens haar is meerdere malen in het rapport opgenomen, dat de man een verstandelijke beperking, een gebrek aan zelfinzicht heeft en kenmerken van pedofiele stoornissen vertoont. Verder heeft hij relationele problemen en gebruikt overmatig alcohol.

Voor zijn laatste woord had C. niets te zeggen. De rechter gaat 13 december vonnis vellen in deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten