vrijdag 23 november 2018

'Huisbewaarder' politiebureau Keizerstraat aangehouden, verdacht van 'feitelijke aanranding' vrouw

Agent eist geslachtsgemeenschap met vrouw die haar ingesloten partner wil bezoeken

Verdachte betast intieme lichaamsdelen vrouw


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, vrijdag 23 november 2018, dat politieman R.C., die als huisbewaarder in het politiebureau aan de Keizerstraat werkt, in verzekering is gesteld. Een vrouw heeft tegen deze man aangifte gedaan ter zake feitelijke aanranding. 

Het dagblad schrijft informatie van een familielid van de vrouw te hebben, dat haar partner op Keizerstraat is ingesloten. Zij was vorige week dinsdag langs geweest en had huisbewaarder R.C. ontmoet. Hij had ongevraagd de arrestant in een cel geplaatst waar hij geen last zou hebben van anderen. Voor deze speciale service eiste hij wel geslachtsgemeenschap met de vrouw. De vrouw weigerde dit verzoek en vertrok.

De volgende dag ging zij met iemand terug om voeding voor haar man te brengen. De vrouw stuurde de andere persoon om het eten voor haar partner te bezorgen. De verdachte politieman weigerde echter het eten te accepteren en hield de andere persoon voor, dat de vrouw persoonlijk bij hem moest komen om de voeding te overhandigen. De vrouw had geen keus en ging met de voeding naar binnen. De politieman heeft haar daarbij aan haar intieme lichaamsdelen betast.

Zij was in eerste instantie bang om hiertegen stappen te ondernemen, omdat zij dacht dat haar man anders lelijke dingen in het cellenhuis zou ervaren. Nadat zij haar familie en vrienden hierover had verteld, kreeg zij het advies om toch haar beklag te doen bij de politie.

Na de aangifte werd een onderzoek ingesteld. De desbetreffende politieman is in verzekering gesteld. Het onderzoek duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten