vrijdag 23 november 2018

NPS-voorzitter Rusland verzet zich tegen wetswijzigingen inzake verkiezingen zo kort er voor

'Wijzigingen aanbrengen vóór de verkiezing van 2020 is te laat nu'

'Het is aan politieke partijen of ze vóór de verkiezing een samenwerking met elkaar willen aangaan'


NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt niet, dat zo kort vóór de verkiezingen ingrijpende wijzigingen kunnen worden aangebracht door de zittende regering in wetsartikelen regarderend de verkiezingen. De NPS is daar geen voorstander van, zegt hij vandaag, vrijdag 23 november 2018, op Starnieuws. 

Er moeten veranderingen komen, maar die moeten goed doordacht zijn en het stelsel moet integraal worden gewijzigd. 'Wijzigingen aanbrengen vóór de verkiezing van 2020 is te laat nu', vindt de leider van de NPS.

Rusland merkt op, dat aan de politieke partijen overgelaten moet worden of ze vóór de verkiezing een samenwerking met elkaar willen aangaan. 'Per slot van rekening is de NDP via de Millennium Combinatie aan de macht gekomen in 2010. Dus door pre-electorale samenwerking.'

Eerder heeft de NPS ook ervoor gekozen niet meer deel te nemen aan de debatten over de Kiesregeling, want in De Nationale Assemblee is bij het terugroeprecht, de wetgeving niet toegepast. 'De NDP zou geen voorstellen doen, als ze daar geen voordeel in zou zien', zegt de NPS-voorzitter.

Blijkbaar wordt gehoopt dat er veel versnippering van stemmen plaatsvindt, omdat ook kleine partijen alleen de verkiezing ingaan. Rusland vindt dat op het laatste moment de regering komt met voorstellen om veranderingen door te voeren, die in 2020 al moeten ingaan. In een democratisch bestel worden dit soort beslissingen jaren van te voren bediscussieerd en op basis van zoveel mogelijk consensus aangenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten