vrijdag 23 november 2018

President Bouterse beëdigt ambassadeurs voor Nicaragua en Venezuela

(Bron foto's: NII)
Arnold Halfhide niet residerend ambassadeur Nicaragua en Gilean Adjako naar Caracas


De ambassadeurs Arnold Halfhide en Gilean Adjako zijn donderdag 22 november 2018 door president Desi Bouterse beëdigd als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeurs van Suriname. Deze beëdigingsceremonie vond plaats in het presidentieel paleis. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Ambassadeur Halfhide werd beëdigd als niet residerend buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Nicaragua en Gilean Adjako als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur in Venezuela, met als residentie Caracas.

Het staatshoofd gaf in zijn toespraak aan, dat de voornaamste taak van de ambassadeurs het behartigen van de nationale doelen is. Naast het behartigen van de belangen van Suriname en haar burgers in het buitenland zullen de ambassadeurs ook activiteiten coördineren om buitenlandse investeringen te stimuleren, die kunnen bijdragen aan het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen. Ook zullen zij de toeristenstroom vanuit het land van accreditatie, naar Suriname, bevorderen.

Halfhide was in de jaren tachtig al ambassadeur in Nicaragua. 'De relatie tussen beide landen is erg belangrijk en dat moet verder gevoed en uitgediept worden. Verder moeten wij als Suriname kijken hoe we exportproducten daar naartoe kunnen sturen', zei de ambassadeur. Nicaragua heeft ruime ervaring in het verbouwen van agro-culturele producten.

De diplomatieke relatie tussen Suriname en Venezuela begon al kort na de onafhankelijkheid. Suriname heeft op diverse gebieden, waaronder de visserij- en mijnbouwsector, een samenwerkingsverband met dit Zuid-Amerikaans land.

Voor ambassadeur Adjako is Venezuela geen onbekend terrein. 'Vanwege mijn werk ben ik er vaker geweest en ik ben goed voorbereid om te beginnen met het werk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten