donderdag 15 november 2018

Premier Mottley van Barbados voert bilateraal overleg met president Bouterse en diverse ministers

(Bron foto: Twitter/Mottley)
Mottley voor tweedaags bezoek in Suriname


Premier Mia Amor Mottley van Barbados is gisterochtend aangekomen in Suriname. Bij de aankomst op de Johan Adolf Pengelluchthaven werd de eerste vrouwelijke premier van Barbados en delegatie onthaald door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, de CARICOM ambassadeur van Suriname, Chantal Elsenhout, de districtscommissaris van Para, Armand Jurel, en de directeur van N.V Luchthavenbeheer, Vijay Chotkan, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII.


Het officieel bezoek van de premier kan worden geplaatst in het kader van diversificatie van het buitenlands beleid en is formeel een werkbezoek aan president Bouterse.


Op het presidentieel paleis vindt bilateraal overleg plaats onder leiding van Bouterse. Aan dit overleg nemen ook deel de ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Gillmore Hoefdraad van Financiën, Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij, Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken.


Het ligt in de bedoeling dat de band tussen Barbados en Suriname door dit bezoek verstevigd wordt. In augustus 2018 heeft een verkenningsmissie plaatsgevonden, waarbij sectoren zoals landbouw, handel en toerisme aan de orde zijn geweest. Hierbij werd aangegeven, dat connectiviteit tussen landen onderling van groot belang is.

De premier is verantwoordelijk voor de Caricom Single Market and Economy in de Caricom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten