donderdag 15 november 2018

Bond bij SLM stelt directie luchtvaartmaatschappij ultimatum

SLM in zwaar weer... (Bron foto: eigen foto Suriname Mirror)
BPSLM eist terugdraaien besluit tot ontruiming van het bondskantoor

'Indien de directie zich niet houdt aan het ultimatum, gaan wij in actie'


De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) krijgt een ultimatum van de bond tot vrijdagmiddag twee uur. Het schrijven over de ontruiming van het bondskantoor moet worden teruggedraaid. Ook moeten de besprekingen over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) worden voortgezet. Dit meldt Starnieuws vandaag, donderdag 15 november 2018.

De Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM) kwam gisteravond in een spoed algemene ledenvergadering bijeen in het gebouw van vakcentrale C-47. In de loop van vanochtend krijgt de directie een brief waarin wordt meegedeeld wat de eisen zijn van de bond.

'Indien de directie zich niet houdt aan het ultimatum, gaan wij in actie', deelde bondsvoorzitter Robby Maaijen mee aan de leden. Deze mededeling werd met luid applaus verwelkomd.

De bond is niet van plan het gebouw te ontruimen. Aangevoerd wordt, dat de directie bezig is met 'power play'. Volgens een brief van de directie moet eind deze maand de bond het gebouw ter beschikking stellen van het bedrijf. De bond is niet van plan het gebouw te ontruimen.

'De politie zal ons eruit moeten zetten, maar wij gaan niks ontruimen', is het standpunt dat ingenomen is. De vakcentrale C-47, onder leiding van Robby Berenstein, staat pal achter de zienswijze van de bond. Hij heeft ook geadviseerd om het gebouw niet te ontruimen.

Berenstein heeft voor morgen een spoedvergadering aangekondigd van de besturen van de aangesloten bonden bij C-47.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten