donderdag 15 november 2018

Drie mannen aangehouden bij politie controlepost Stolkertsijver voor smokkel cocaïne

Mannen vervoerden richting Albina ruim vier kilo cocaïne in auto


In Suriname is maandagavond de dertigjarige Fransman Sebastian S. aangehouden. Samen met twee andere mannen heeft hij getracht cocaïne te smokkelen naar Frans Guyana. Volgens een bericht van het Korps Politie Suriname (KPS) vandaag, donderdag 15 november 2018, waren de drie per auto op weg naar de grensplaats Albina, zo meldt Waterkant.net

Het voertuig werd aangehouden bij de controlepost van de politie Stolkersijver, in Commewijne. Tijdens de controle zijn in het voertuig twee pakjes aangetroffen met daarin een witte substantie. Een van de pakjes woog ruim vier kilo en het andere zestig gram.

'De witte substantie is vervolgens getest op drugs en daarbij is gebleken, dat de substantie in het pakje van 60 gram cocaïne of een derivaat daarvan moet zijn', meldt het KPS.

Sebastian S. en zijn medeverdachten Ricardo M. (37) en Jean Paul L. (22) zijn in verzekering gesteld.

De route Paramaribo – Albina wordt veelvuldig gebruikt voor het transporteren van drugs. De bestemming is Frans-Guyana en eventueel Frankrijk en verder. De smokkelroute was één van de voornaamste redenen voor het instellen van de controlepost te Stolkertsijver. Onlangs werden drie politieagenten van deze post zelf aangehouden. Bij een verdachte was een partij drugs afgenomen, maar niet afgedragen aan justitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten