donderdag 15 november 2018

13-Jarige Peruaanse jongen wint met zijn eco-bank de Children's Climate Prize 2018

José Adolfo Quisocala oogst wereldwijd bewondering voor zijn unieke project
  
'Jose's eco-bank is een briljante manier om economie en klimaatimpact te verbinden'


We praten veel over milieubewustzijn, maar aangezien de gevolgen van klimaatverandering overal ter wereld nog steeds zichtbaar zijn, moet er een stimulans zijn om deze mogelijk apocalyptische veranderingen te helpen ontmoedigen. Een 13-jarige Peruaan probeert die prikkel te helpen voorzien van zijn idee van een eco-bank die recycling direct in een valuta verandert. 

José Adolfo Quisocala won onlangs de Children's Climate Prize 2018 voor zijn idee. De internationale prijs, uitgereikt door het Zwitserse energiebedrijf Telge Energi, werd zondag bekend gemaakt en de Peruaanse tiener ontving zijn trofee dinsdag tijdens een officiële ceremonie. De jongen uit Arequipa heeft zijn eco-bank eigenlijk opgericht toen hij 7 jaar oud was.

Het idee was gebaseerd op het idee, dat kinderen in een winkel konden betalen met items die kunnen worden gerecycled, zodat kinderen tegelijkertijd de waarde van geld en milieubescherming leren. 'Mijn project is een bank voor jongeren die financiële educatie verzorgt', zegt Quisocala als onderdeel van zijn winnende pitch. 'We onderwijzen ondernemerschap op een praktische en experimentele manier door financiële transacties en vast afval te gebruiken.'


Het idee is gebaseerd op kinderen die helpen ervoor te zorgen dat de planeet een lange en gezonde toekomst heeft. 'Kinderen kunnen de verandering genereren die onze klimaat nodig heeft', voegt hij eraan toe.

Juryleden van de Children's Climate Prize waren vol complimenten over het idee van Quisocala. 'Jose's eco-bank is een briljante manier om economie en klimaatimpact te verbinden, zowel in het denken als in de praktijk. Het systeem illustreert duidelijk, dat de gemeenschappelijke hulpbronnen van de planeet beperkt zijn en dat we klimaatbewust moeten zijn en de producten moeten recyclen die we niet langer gebruiken', zei een jurylid.

'Het creëert bewustzijn van consumptie. Op deze manier is zorg voor het milieu een investering. Een systeem dat kinderen zowel economische onafhankelijkheid als macht geeft om het klimaat te beïnvloeden. De potentiële impact is geweldig.'

Bekijk hier de volledige video waarin Quisocala zijn prijswinnende project uitlegt:


(Suriname Mirror/rpp.pe/Peru Reports/noticia.educacionenred.pe/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten