donderdag 15 november 2018

Amerikaanse vrouw reist naar Mexico voor plastische chirurgie aan neus... en ligt nu in coma

(Bron foto: Twitter)
Laura Avila, 36, loopt hersenbeschadiging op door foutief anesthesie gebruik in procedure


Een vrouw die naar Mexico reisde om plastische chirurgie te ondergaan aan haar neus, liep een hersenbeschadiging op door de anesthesie die in de procedure werd gebruikt, vertelde haar familie aan het aan ABC El Paso, Texas (VS), gelieerde KVIA. 

Laura Avila, 36, zou op 30 oktober in Juarez, Mexico, een operatie ondergaan voor een neuscorrectie, vertelde haar zus, Angie Avila, KVIA. Maar, de operatie werd tot het middaguur opgeschort, omdat chirurgen die vanuit Guadalajara moesten komen, te laat kwamen, zei Angie Avila.

Laura Avila's verloofde, Enrique Cruz, mocht haar niet zien toen hij rond vier uur terugging naar de faciliteit, hoewel hem was verteld dat de operatie maar vier uur zou duren, vertelde hij het station. Nadat Cruz eindelijk met artsen had gesproken, vertelden ze hem, dat de directrice van een nabijgelegen ziekenhuis binnenkwam en haar zag zeggen: 'We hebben meteen een ambulance nodig.'
Haar familie hoorde later, dat er complicaties waren door de injectie van anesthesia, zei Angie Avila.


Hoewel het verdovingsmiddel in de ruggengraat van Laura Avila was geïnjecteerd, is het naar haar hersenen gegaan en heeft ze ernstige hersenschade opgelopen, Angie Avila zei dat dokters haar dat hadden gezegd. Bovendien, kreeg ze een hartaanval en ontbeerde zuurstof, aldus Angie Avila.

Laura Avila bracht vier dagen door in een Mexicaans ziekenhuis voordat ze werd overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in El Paso. Haar toestand is niet veel verbeterd, zei haar familie. 'Ze ligt in bed, ze is niet verplaatst,' zei Angie Avila. 'Ze heeft haar ogen geopend en er zijn kleine bewegingen geweest, maar ze heeft een glazige blik in haar ogen. Artsen geloven niet dat ze ons kan zien, weet je, ze is fysiek hier, maar niet mentaal hier.'


Onderzoekers voor de Mexicaanse staat Chihuahua hebben de faciliteit doorzocht waar Laura Avila de operatie heeft ondergaan, meldde KVIA. De autoriteiten onderzoeken of medische nalatigheid een rol speelde bij de complicaties die zij heeft opgelopen.

Het gezin van Laura Avila worstelt nu met de moeilijke beslissing om haar los te koppelen van 'life support', zoals artsen zeiden: 'er is echt niets anders dat ze voor haar kunnen doen', zei Avila.


'We huilen elke dag en ik denk dat we op dit moment gewoon geschrokken zijn en niet willen geloven dat het waar is, weet je', zei Angie Avila. 'Zij is de persoon waar ik het meest van hou op deze aarde, zij is een tweede moeder voor mij.'

Cruz, die al meer dan 10 jaar bij Laura Avila woont, zei dat het paar 'met God getrouwd' was. 'Wat er ook gebeurt, ik wil dat ze weet dat ik een speciaal plekje heb in mijn hart (voor haar)', zei hij.



 (Suriname Mirror/ABC News/wfaa.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten