maandag 26 november 2018

Districtsraads- en ressortraadsleden ontvangen een forse verhoging maandelijkse vergoeding

Verhoging naar aanleiding van de recente 25% loonsverhoging van overheidsambtenaren



Per eind november krijgen districtsraads (dr)- en ressortraads (rr)-leden van een verhoogde vergoeding. De maandelijkse vergoeding van de dr-leden is opgevoerd naar Srd 1.825 per maand, terwijl die van rr-leden nu Srd 1.255 per maand wordt. Eerder kregen de dr- en rr-leden zo'n Srd 1.300 en Srd 865 per maand. Ook ontvangen ze twee maanden twk, terugwerkende kracht, (over september en oktober) in november. Dit heeft minister Edgar Dikan vrijdag per brief verteld aan alle districtscommissarissen, aldus het Dagblad Suriname maandag 26 november 2018.

Deze verhogingen komen naar aanleiding van de 25% loonsverhoging, die overheidsambtenaren hebben gekregen in september. Hierdoor was ook de schadeloosstelling van de Assembleeleden, die gekoppeld is aan departemensdirecteuren, ook verhoogd.

De vergoeding van de dr- en rr-leden is gekoppeld aan die van de Assembleeleden. Zo is de keten van de verhogingen voortgezet.

De dr- en rr-leden ontvangen een percentage afgeleid van het ‘basissalaris’ van een parlementariër. De dr-leden ontvangen 12,5% en de rr-leden 8% van wat een Assembleelid als schadeloosstelling krijgt zonder telefoon-, vervoer- en representatiekosten. Verder krijgt een rr-lid 6% van de representatietoelage van een Assembleelid en een dr-lid 7%. Deze volksvertegenwoordigers krijgen geen telefoon- en vervoerstoelage. Bij de ressortraad krijgen alle leden hetzelfde bedrag.

Er wordt geen onderscheid gemaakt, zoals dat het geval is bij De Nationale Assemblee, waar de voorzitter en vicevoorzitter bijvoorbeeld meer krijgen dan de gewone leden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten