maandag 26 november 2018

Ashanti koning Otumfuo Osei Tutu II gedecoreerd tot Drager Grootlint in de Ereorde van Gele Ster

(Bron foto: NII)
Koning 'decoreert' Bouterse en de First Lady met een speciaal kleed uit Ghana

Waarom krijgt Ghanese Ashanti-koning  hoogste onderscheiding?


President Desi Bouterse heeft gisteravond de koning van de Ashantahene, Otumfuo Osei Tutu II, gedecoreerd tot Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Het gaat om de hoogste onderscheiding van het land. Waarom deze toch vrij onbekende koning is gedecoreerd is onduidelijk - het lijkt een vorm van degradatie van deze onderscheiding -, maar wel duidelijk is, is dat Bouterse gepronkt heeft met het bezoek uit Ghana....

Volgens Starnieuws vandaag, maandag 26 november 2018, was de koning erg dankbaar en liet op zijn beurt Bouterse en de First Lady elk draperen met een speciaal kleed uit Ghana. De decoratieceremonie vond plaats bij het oude gebouw van het districtscommissariaat te Groningen, Saramacca.

Bouterse heeft, met de koning erbij, 45 personen gedecoreerd in Saramacca. De mensen worden op deze manier geëerd voor hun uitzonderlijke verdiensten voor hun district of het land. Aan 34 bewoners uit het district werd de Eremedaille in Zilver verbonden aan de Ere Orde van de Palm toegekend. Zes personen eerden verblijd met de Eremedaille in Goud verbonden aan de Ere Orde van de Gele Ster. Vier zijn benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Palm.

Bouterse zei, dat het bezoek van de Ashanti koning historisch is. Het eerste bezoek ooit, en dat tijdens Srefidensi. Het staatshoofd stelt vast, dat de koning visionair is en is onder de indruk van zijn inzet voor onderwijs en gezondheid.

De president en de koning gaven aan dat ze de relatie tussen beide landen gaan uitdiepen en de banden hechter zullen maken. Het dankwoord van Otumfuo Osei Tutu II mondde uit in een toespraak over hoe hij het bezoek aan Suriname heeft beleefd. Het bezoek is volgens hem zeker anders geweest, een pelgrimstocht, een samenkomst van een pijnlijk verleden en een goede toekomst.

Het Nationaal Informatie Instituut, NII, meldde gisteren, dat na de aankomst van Bouterse de inspectie van de troepen volgde. De president, die ambtshalve ook opperbevelhebber is, verscheen in militair tenue. Het publiek reageerde zichtbaar verrast op de verschijning van het staatshoofd, aldus het NII.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten