maandag 26 november 2018

Curaçao Airport Partners verhoogt in 2019 Hato tax-tarieven

(Bron foto: eigen foto Suriname Mirror)
Het gebruikmaken van luchthaven Hato wordt duurder


Met ingang van het nieuwe jaar verhoogt Curaçao Airport Partners (CAP), de particuliere exploitant van luchthaven Hato, de airport tax-tarieven. Zowel de zogeheten Passenger Facility Charge (PFC) als de landings- en parkeergelden gaan omhoog per 1 januari 2019. Dat betekent dat het gebruikmaken van Hato duurder wordt, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 26 november 2018.

Voor internationale bestemmingen wordt het tarief 42 dollar per passagier (bijna 75 gulden). Dat is de hoogste prijs die reizigers betalen. Toch valt de stijging relatief mee; 3 dollar, want het huidige tarief voor internationale vliegreizen bedraagt 39 dollar.

Vooral tussen de eilanden reizen wordt procentueel gezien fors duurder. Betaalt een passagier voor een reisje naar Bonaire tot nu toe 10 dollar, over ruim een maand moet hij op Hato 15 dollar neertellen.

Vliegen van Curaçao naar Aruba wordt qua airport tax ook 50 procent kostbaarder, want het PFC-tarief stijgt van 20 naar 30 dollar per passagier per vlucht. Voor Sint Maarten geldt hetzelfde.

Passagiers op doorreis met slechts een tussenstop op de Curaçaose luchthaven betalen vanaf 2019 twee keer zoveel als nu het geval is: de prijs voor een transfer neemt toe van 5 naar 10 dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten