dinsdag 23 oktober 2018

Vermoedelijk toch ambtenaren SoZaVo betrokken bij diefstal Kinderbijslag-gelden

'Medewerkers worden intensief gevolgd door politie en vermoedelijk binnenkort aangehouden'

Na weken nog niet bekend hoeveel geld is verdwenen....


Ambtenaren van de dienst Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV) waren mogelijk betrokken bij de diefstal van een groot geldbedrag dat bestemd was voor de nabetaling van de Algemene Kinderbijslag in Paramaribo. De twee kisten waarin het geld werd bewaard, zijn leeg teruggevonden te Reeberg in het district Wanica. 

'Medewerkers worden intensief gevolgd door de politie en vermoedelijk binnenkort aangehouden', vertelt Angela Salmo, waarnemend directrice van Sociale Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, vandaag, dinsdag 23 oktober 2018, in de Ware Tijd. Om hoeveel medewerkers het gaat, wil ze niet kwijt. De leidinggevende wordt volgens haar niet verdacht. Of er een deur van het gebouw is geforceerd, wil ze evenmin zeggen.

'We vermoeden dat het gaat om een inside job, maar kunnen het niet hard maken. We laten daarom de politie haar werk doen', zegt ze.

Hoeveel geld er is gestolen, is nog niet bekend. 'Het is een heel proces. We gaan na hoeveel geld er is uitbetaald door onder meer de cheques die we hebben uitgeschreven en dat zullen we aftrekken van het bedrag dat de dienst heeft gehad voor de betaling in Paramaribo', legt Salmo uit.

Indien het geld niet wordt gevonden, dan zal het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting de financiële middelen moeten aanvragen bij het ministerie van Financiën. 'Dit kan maanden duren, want het wordt een hele administratieve rompslomp. Sinds we bekend hebben gemaakt dat er hiermee rekening gehouden moet worden, zijn er geen personen naar het kantoor gekomen. Maar, ik weet niet hoelang ze dat zullen volhouden.'

In de meeste districten is de Kinderbijslag al uitgekeerd. Alleen in het ressort Tapanahoni in Sipaliwini is de dienst nu bezig de Kinderbijslag uit te betalen. Die financiële middelen waren bij de bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten