dinsdag 23 oktober 2018

'Tijdens onderhandelingen met Alcoa zijn belangen rechtmatige eigenaren uitgemijnde gebieden amper besproken'

Onoribo-Siri wil met brief bevolking en regering deelgenoot maken van haar kritiekpunten inzake kwestie-Alcoa


Na de gehouden persconferentie van de presidentiële onderhandelingscommissie Alcoa op 3 oktober hebben de erfgenamen van de plantage Onoribo zich gebogen over de door de commissie gepresenteerde resultaten van de onderhandelingen met Suralco/Alcoa ten behoeve van de staat Suriname. Dat bericht bestuurslid Justis Keizerweerd van vereniging Onoribo-Siri vandaag, dinsdag 23 oktober 2018. 

De beantwoording van de door de erfgenamen gestelde vragen leverde meer onduidelijkheden op binnen onze gemeenschap over de gevolgen die het vertrek van Alcoa uit Suriname voor onze toekomst zal hebben.



Onze vrees, dat wij er weer bekaaid van af zullen komen werd versterkt door het feit, dat door het onderhandelingsteam herhaaldelijk werd aangegeven dat zij niet op de hoogte zijn van de problematiek van de diverse plantages en deze dan ook buiten beschouwing hebben gelaten tijdens het onderhandelen, ondanks het feit dat de plantagebewoners de directe belanghebbenden in deze kwestie zijn.

Zij hebben in het verleden door het handelen van de overheid en de bauxietmaatschappijen, immers heel veel leed moeten doorstaan.

'Teneinde de gemeenschap deelgenoot te maken van onze strijd en ter voorkoming dat de geschiedenis zich herhaald, hebben wij gemeend middels onderstaand stuk informatie over onze problematiek te delen. Zulks ook als pressiemiddel voor de overheid aan wie wij het document ook hebben doen toekomen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten