dinsdag 23 oktober 2018

PL-voorzitter Somohardjo weet het zeker: 'Na verkiezingen 2020 stop ik met de politiek, of de partij nou wint of verliest'

'Na de politiek wil ik propagandist worden van de Almachtige die mij alles heeft gegeven'

- PL treft voorbereidingen voor samenstellen autobiografie over de 75-jarige politicus
- Partij op weg naar haar de twintigste verjaardag op 5 december


Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo is zeker van zijn besluit om na de verkiezingen in 2020 te stoppen met de politiek. Of de partij nou wint of verliest. Dat voornemen heeft hij gisteren weer eens kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in verband met het twintigjarige bestaan van de partij in december. 

'U gaat mij daarna misschien zien in moskeeën of in kerken, want het is echt mijn verlangen geweest: na de politiek wil ik propagandist worden van de Almachtige die mij alles heeft gegeven', zegt ‘Somo’, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 23 oktober 2018.

De partij treft nu voorbereidingen voor het samenstellen van een autobiografie over de 75-jarige politicus, die verschillende politieke grootheden zoals Johan Adolf Pengel en Fred Derby heeft 'overleefd'.

Somohardjo streeft ernaar om de partij zodanig op rails te krijgen, zodat jongeren kunnen overnemen. Het laatste wat hij wil is dat de Perthajah Luhur ten onder gaat. Hij merkte op, dat de partij letterlijk met bloed, zweet en tranen tot stand is gebracht en is verdedigd. Voor de politicus is het belangrijk dat de PL blijft bestaan. 'Het moet niet zo zijn dat wanneer ik er niet meer ben dat de partij met mij meegaat naar mijn graf.'

Er is voor nu nog niemand op het oog om van hem over te nemen als voorzitter. Somohardjo zei, dat de partij al bezig was om Raymond Sapoen te vormen, maar hij scheidde zich kort na de verkiezingen van 2015 met enkele andere partijloyalisten af van de PL en richtte een vernieuwingsbeweging op die later als partij werd geproclameerd. Wie zijn uiteindelijke opvolger wordt, zal de Almachtige bepalen, stelde de PL-leider.

Somohardjo is op de persconferentie samen met andere bestuursleden ingegaan op activiteiten die in verband met de twintigste jaardag van de partij op 5 december gehouden zullen worden. Het hoogtepunt is een culturele optocht en manifestatie op 1 december. De partij wil daarmee niet slechts afrekenen met de gedachte dat de PL er alleen voor de Javaan is, maar wil ook haar politieke kracht tonen.

Vanaf dinsdag zullen alle kernen worden gemobiliseerd om de dag tot een succes te maken. Daarnaast komen er ook activiteiten voor kinderen en senioren. Er is Srd 250.000 gereserveerd voor de feestactiviteiten. Het budget is vrijgemaakt door bijdragen van partijleden onder wie ex-ministers en ex-directeuren. 'Personen die hebben verdiend aan de partij', zoals Somohardjo dat uitdrukte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten