dinsdag 23 oktober 2018

Braziliaanse vader (47) en zoon (27) blijken aantal vrouwen op gruwelijke wijde te hebben vermoord

Tenminste vier vrouwen afgeslacht, van twee vrouwen was gezicht verbrand


Een stel seriemoordenaars, vader en zoon, lokten vrouwen naar hun dood door zich voor te doen als drugsdealers, voordat ze het gezicht van hun slachtoffers misvormden en vervolgens op brute wijze vermoordden, aldus de Braziliaanse politie dinsdag 23 oktober 2018.

Everton Junior Soares, 27, wordt verondersteld ten minste vier vrouwen in Votorantim, in het zuidoosten van Brazilië, te hebben gedood. Rechercheurs zeggen, dat zijn vader, Edson Soares, 47, zijn zoon hielp om ten minste één van zijn vrouwelijke slachtoffers te slachten in een moordpartij die de stad drie jaar lang in zijn greep hield.


Soares Jr., een lokale metselaar, werd uiteindelijk in februari betrapt nadat een vijfde vrouw die erin slaagde te ontsnappen haar aanvaller kon beschrijven. Soares Sr. werd later ook gearresteerd, nadat de politie camerabeelden had gevonden van zowel vader als zoon die vriendschap gesloten hadden met een van de vrouwen, uren voordat ze in december vorig jaar op brute wijze vermoord werd. Een getuige beschreef ook dat beide mannen naar huis zouden terugkeren met hun kleding 'gedrenkt in bloed', volgens rapporten.

Bekend onder zijn bijnaam 'The Mexican', wordt Soares Jr. verondersteld zijn vrouwelijke slachtoffers uitgekozen te hebben voordat hij drugs aanbood om hen naar verlaten gebouwen en braakliggende terreinen te lokken waar ze volgens de rechercheurs een gruwelijke dood tegemoet zouden gaan.


Alle vrouwen stierven aan hoofdverwondingen die door slagen met stenen of planken van hout, terwijl drie van de slachtoffers hun gezichten misvormd hadden en bij twee waren de gezichten in brand gestoken, aldus de politie.

Rechercheurs geloven, dat de impotente 27-jarige zoon 'seksueel genot' zocht bij het bruut vermoorden van de vrouwen. De meeste slachtoffers werden naakt gevonden. Alle vrouwenlichamen werden binnen een straal van anderhalve kilometer gevonden van het huis waar de vader en zoon woonden in de wijk Vila Garcia van de stad in de Braziliaanse deelstaat Sao Paulo.

Politiechef Marcelo Carriel, die de leiding had over het onderzoek, zei: 'Hij kon geen erectie krijgen. Om deze reden zou hij vrouwen op een gewelddadige manier doden, blijkbaar gedreven door haat. Hij probeerde scherpe voorwerpen in de slachtoffers te steken, als stukjes hout. Hij zou hun gezichten vervormen of verbranden. Hij had blijkbaar veel plezier in het aanvallen van zijn slachtoffers en ze te zien lijden.'

Hij beschreef Soares Jr. als 'koud, gewelddadig en zonder enige spijt, de klassieke tekens van een psychopaat. Hij berekende de moorden en bereidde het slachtoffer voor op de slachtpartij. Zijn methode was altijd hetzelfde, de manier waarop hij ze zou aantrekken en de manier waarop hij ze zou doden. Op geen enkel moment heeft hij enige spijt getoond voor zijn misdaden. Als hij niet was gearresteerd, zou hij niet gestopt zijn met moorden.'

De eerste vrouw die vermoedelijk werd gedood door Soares Jr. was Jessica Pereira ↓, 30, die nog leefde toen ze werd gevonden in mei 2014, maar stierf aan haar verwondingen voordat ze het ziekenhuis bereikte.


Zijn tweede slachtoffer, Roseangela Silva ↓, 40, stierf in april 2015 en de derde, Lucia Tuma Fukami, 52, werd gevonden in een verlaten bouwplaats in maart 2017, naast de steen die werd gebruikt om haar te doden.


Mara de França, 44, werd vorig jaar december op een sportveld dood gevonden, uren nadat zij door Soares en zijn vader naar een bar was gebracht. Ze was half naakt en haar gezicht was gedeeltelijk verbrand.

De politie bereikte een doorbraak in de zaak nadat een vijfde vrouw naar voren kwam, die beweerde dat Soares haar had betaald voor seks, maar toen hij niet in staat was de daad te voltooien, eiste hij zijn geld terug voordat hij een mes op haar maag legde en dreigde 'hetzelfde met jou te doen als bij Jessica'.

Sinds de vader en zoon zijn gearresteerd, zijn de moorden gestopt, zei Carriel. Soares, die wordt vastgehouden in de gevangenis van Itirapina in Sao Paulo, heeft ontkend de vrouwen te hebben vermoord. Toen hij werd ondervraagd over de moorden door de pers toen hij na zijn arrestatie naar de gevangenis werd overgebracht, beweerde Soares: 'Het zijn allemaal leugens. Ik heb het nooit gedaan.'
Aanklagers hebben dinsdag Soares Jr. aangeklaagd voor vier moorden op vrouwen, dat een straf van minstens 80 jaar gevangenisstraf kan opleveren.

Soares Sr blijft in de gevangenis terwijl onderzoek loopt naar zijn vermeende deelname aan de moorden.

(Suriname Mirror/The Daily Mail/Jornali Panema/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten