maandag 22 oktober 2018

Verdachte schietpartij Zaandam vluchtte naar Suriname

32-Jarige man wil zich melden bij politie en is na aankomst op Schiphol aangehouden


De 32-jarige Surinaams-Nederlandse Giovanni H., die in Nederland gezocht werd in verband met een schietpartij in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober in Zaandam, is na de schietpartij gevlucht naar Suriname. Daar liet hij via zijn advocaat weten zich bij de politie te willen melden. Hij is maandagochtend 22 oktober 2018 terug gekomen en direct na aankomst op Schiphol aangehouden, zo bericht Waterkant.net.

De 24-jarige broer van deze man, Gilano H., meldde zich al eerder bij de politie. Hij zit nog vast en wordt verdacht van het schieten in een ziekenhuis in Zaandam (zie foto).

Ook werd al eerder een 27-jarige man aangehouden.

Bij die schietpartijen werd het slachtoffer, een 19-jarige man uit Zaandam, maar liefst twee keer onder vuur genomen, op verschillende locaties. De eerste beschieting was op de Burcht in het centrum van Zaandam en de tweede schietpartij was bij het Zaans Medisch Centrum, waar de 19-jarige zich wilde laten behandelen voor de eerste beschieting.

De politie beschouwt de man die werd neergeschoten ook als verdachte. Hij is aangehouden, omdat hij in het centrum van Zaandam zou hebben geschoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten