maandag 22 oktober 2018

Drie Russen aangeklaagd in 'Gucci' cocaïnesmokkel-zaak in Venezuela

Eerder dit jaar werd 350 kilo cocaïne onderschept bij de Russische ambassade in Argentinië


Drie Russische burgers zijn in Venezuela aangeklaagd wegens cocaïnesmokkel aan boord van een tanker naar België, meldden lokale media, aldus de Moscow Times vandaag, maandag 22 oktober 2018.

De Nationale Garde van Venezuela nam naar verluidt eerder deze maand 147 kilo cocaïne in beslag bij een inval op de Jose Progress-tanker. Twintig mensen werden aangehouden, waaronder Russische, Oekraïense, Filipijnse en Venezolaanse staatsburgers.

Russische onderdanen waren eerder dit jaar betrokken bij een cocaïne-smokkelplan, dat werd ontmaskerd nadat meer dan 350 kilo cocaïne was ontdekt op het terrein van de Russische ambassade in Argentinië.

De namen van de drie Russen zijn gepubliceerd door het Openbaar Ministerie van Venezuela, zo  berichtte El Cooperante zaterdag. De Russische ambassade in Caracas heeft de detentie van de burgers nog niet bevestigd, zo liet het door de staat gerunde RIA Novosti-nieuwsagentschap zondag weten.

De Venezolaanse minister van Justitie, Nestor Reverol, plaatste eerder deze maand een foto op zijn Twitter-account waaruit blijkt, dat de in beslag genomen cocaïne verborgen was in tassen die waren gelabeld met beroemde modemerken, waaronder Gucci en Chanel.


Het schip, dat momenteel wordt vastgehouden door de lokale autoriteiten, voer onder een Panamese vlag en was op weg naar de Belgische haven van Gent, meldde El Cooperante,.

(Suriname Mirror/The Moscow Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten