maandag 22 oktober 2018

Man in Lelydorp korte tijd gegijzeld en ontvoerd door drie mannen

Slachtoffer springt bij eindhalte PL-lijnbussen te Lelydorp uit auto

Twee verdachten (31, 28) met behulp van camerabeelden omliggende bedrijven aangehouden


Het Korps Politie Suriname bericht zondag 21 oktober 2018, dat een man donderdag door drie hem onbekende mannen op zijn woonadres is gegijzeld. Op een bepaald moment reed een rode auto zijn perceel op waarin drie mannen zaten. Eén van ze stapte uit de wagen, liep hem tegemoet en vroeg 'op brute toon' waar de drugs was die hij van zijn baas genomen had. Voordat het slachtoffer kon reageren werd hij onder dwang en bedreiging in het voertuig gesleurd. 

Hierna reden de drie mannen met hem in de richting van het politiebureau Lelydorp.

Onderweg werd hij door de mannen mishandeld en met de dood bedreigt. Ter hoogte van de eindhalte van de PL-lijnbussen te Lelydorp, keerde een PL-bus op de weg, waardoor de bestuurder van de rode auto genoodzaakt was te stoppen. Op dat moment zag het slachtoffer kans uit de auto te springen, waarna hij met bloot bovenlijf het politiebureau van het ressort Lelydorp binnen rende.

De man was volkomen in de war en kon niet uit zijn woorden komen. Toen hij door agenten tot rust was gebracht, werd hij verhoord.

De politie stelde gelijk een onderzoek in en op camerabeelden van omliggende bedrijven werd het voertuig van de drie mannen in beeld gebracht. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Agenten van recherche Midden brachten met assistentie van collega’s van het Arrestatie Team de 34-jarige B.A. en 38-jarige V.A. in beeld. De twee konden snel worden aangehouden voor onder andere vrijheidsberoving.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide mannen in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten