maandag 22 oktober 2018

Verdachte (34) neerschieten motoragent aan verwondingen overleden

Man schoot agent op Martin Luther Kingweg in zijn benen

Overleden was eerder veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor moord in 2007


De 34 jarige verdachte F.H. is gisteravond in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan zijn verwondingen overleden, zoom bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 22 oktober 2018. H. had schotwonden opgelopen tijdens zijn aanhouding vrijdagochtend op de Martin Luther Kingweg.

H. en drie anderen waren vrijdagochtend betrokken bij een beroving in het ressort Houttuin. Een jachtgeweer werd daarbij buitgemaakt.

Een burger informeerde een politieagent op een motorfiets op de Martin Luther Kingweg, dat H., die op die weg liep, betrokken was bij een beroving aan de Vredenburgweg Serie-B. De agent besloot H. staande te houden, maar die opende het vuur op de agent. De agent kreeg vier schoten in zijn benen en werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

De schutter werd twee uren later in de omgeving van de Warakoeweg gesignaleerd en aangehouden. Tijdens de aanhouding liep hij schotwonden op. Een vuistvuurwapen en een jachtgeweer die langs de Martin Luther Kingweg werden aangetroffen zijn in beslag genomen door de politie. Aan de aanhouding van de drie andere verdachten wordt hard gewerkt.

De verdachte was eerder veroordeeld voor moord. In 2007 werd een man aan de Kankawastraat in het ressort Livorno door hem doodgeschoten. Hij kreeg hiervoor 12 jaar gevangenisstraf, maar kwam eerder vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten