maandag 8 oktober 2018

Aantal misdragingen agenten Korps Politie Suriname loopt spuigaten uit

Inspecteur van politie lost tijdens ruzie met echtgenote schot met dienstwapen

Dronken agent belandt bij inhaalmanoeuvre op Indira Gandhiweg met auto in goot langs de weg


Het aantal misdragingen van agenten binnen het Korps Politie Suriname loopt de spuigaten uit en brengen het korps zowel nationaal als internationaal in diskrediet. Het Dagblad Suriname bericht alleen al maandag 8 oktober 2018 over maar liefst drie 'incidenten' waarbij agenten betrokken waren, alhoewel niet meer echt van incidenten gesproken worden, nu zij een structurele vorm hebben gekregen.

Een inspecteur van politie, te werk gesteld bij de afdeling Kapitale Delicten, is afgelopen week ontwapend. De politieman kreeg donderdagavond ruzie met zijn echtgenote, waarbij hij zijn dienstwapen tevoorschijn haalde en daarmee een schot loste.

Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar vanwege dit gedrag van de inspecteur is de vrouw erg bevreesd. Ook heeft de inspecteur haar klappen toegebracht. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Hierop is uit veiligheidsoverweging het wapen van de inspecteur in beslag heeft genomen.

Het verdere onderzoek is overgedragen aan OPZ (Onderzoek Politionele Zaken). De inspecteur in kwestie kan in verzekering worden gesteld. Veel hangt af van de aard van de door de vrouw opgelopen letsels, aldus het dagblad.

Agent van politie R.H., te werk gesteld bij het Regio Bijstandsteam Midden, is zaterdagochtend betrokken geweest bij een verkeersongeval op de Indira Gandhiweg. Uit het politieonderzoek blijkt, dat de politieman samen met een meerijder vanuit Paramaribo richting Lelydorp reed.

Ter hoogte van een supermarkt probeerde de politieman een voertuig in te halen. Op dat moment naderde een tegenligger, waarop de agent een uitwijkmanoeuvre maakte en op het zuidelijk rijwielpad terechtkwam. Het voertuig kwam tegen de beschoeiing van een supermarkt aan om vervolgens in de goot tot stilstand te komen.

H. verkeerde onder invloed van alcohol en werd onderworpen aan een blaastest. Het alcoholpromillage was in elke geval boven het vastgestelde maximum. Hij blies 550 microgram. In het belang van het verdere onderzoek is het rijbewijs van de dronken politieman ingevorderd. Hij heeft vanwege dit verkeersongeval letsels opgelopen. Zijn meerijder bleef ongedeerd.

De politie van Verkeersunit Regio Midden is belast met het verdere onderzoek. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd.

Eerder op de maandag berichtte het dagblad over een agent die betrapt werd bij een drugsdeal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten