maandag 8 oktober 2018

Personeel HJ de Vries tegen heug en meug akkoord met 5% loonsverhoging en eenmalige uitkering

'In de eerste helft van 2019 gaan wij onderhandelen over de andere verhogingen'

 
Het personeel van de HJ de Vries-bedrijvengroep is met gemengde gevoelens akkoord gegaan met een eenmalige uitkering en een loonsverhoging van 5 procent vanaf januari 2019. Dit bevestigt bondsvoorzitter Robby Naarendorp vandaag, maandag 8 oktober2018, in de Ware Tijd.

'De acties hebben we achterwege gelaten', zegt hij.

De HJ de Vries Werknemersorganisatie dreigde sinds begin vorig week de totale bedrijvengroep lam te leggen als de leiding niet met een acceptabel voorstel kwam. De leiding is volgens de bondsvoorzitter bereid verder te onderhandelen over een andere loonsverhoging. De ontevredenheid bij de werknemers speelt al meer dan vier jaar. De werknemers met een lager inkomen komen met de eenmalige uitkering in aanmerking voor een eenmalige brutotoelage van Srd 1.350 tegenover Srd 1.250 voor de werknemers met een hoger inkomen. Vorig week was het personeel het niet eens met de deze eenmalige toelage. De groep wilde ook een loonsverhoging volgens Naarendorp.

'De mensen waren enorm ontevreden, maar met dit besluit en de kleine verhoging kunnen ze wel meegaan.'

De vakbondsleider zegt, dat hij na dagenlang onderhandelen met de directie tot de conclusie komt, dat zij toch bereid is te luisteren naar het personeel. 'In de eerste helft van het volgend jaar gaan wij onderhandelen over de andere verhogingen. De leiding is bereid met ons in zee te gaan en dat is ook de reden waarom wij hebben besloten om niet te staken, aldus de bondsvoorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten