maandag 8 oktober 2018

Herbouw bestaande sportcomplex van Marie Pampoen, Curaçao, start

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
'Ruim drie miljoen vrijgemaakt voor ontwikkeling 2e fase van project ‘Marie Pampoen Recreational Area’


Na lang wachten wordt het bestaande sportcomplex van Marie Pampoen nu echt herbouwd tot een geheel nieuwe faciliteit. De werkzaamheden aan het complex gaan vandaag, maandag 8 oktober 2018, van start en zullen over ongeveer 10 maanden klaar zijn. Dat werd gisteren aangekondigd door de Curaçao Tourist Board (CTB), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag. 

Volgens minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina is er ruim drie miljoen vrijgemaakt voor de ontwikkeling van deze tweede fase van het grotere ontwikkelingsproject ‘Marie Pampoen Recreational Area’.

Het nieuwe sportcomplex omvat een multifunctioneel basketbal- en volleybalveld, twee banen voor ‘bolas krioyas’ (jeu de boules) en een voetbalveld van kunstgras. Maar, ook een gebouw met kantoorruimte, een snackbar, een terras, kleedkamers en toiletten.

Het project is een initiatief van het ministerie van Economische Ontwikkeling, het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur en wordt gecoördineerd door de CTB.

De ministers, respectievelijk Martina, Zita Jesus-Leito en Suzy Camelia-Römer, kwamen gisteren bij de aankondiging van de werkzaamheden van deze fase twee allemaal aan het woord. Martina ziet het ontwikkelingsproject als ‘een goed voorbeeld van een inclusieve economische ontwikkeling’.

'Er wordt geïnvesteerd in het upgraden van de infrastructuur en dat wordt gedaan in samenspraak met de buurt. Twee stichtingen uit de wijk hebben op een formele manier hun bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de plannen', aldus de minister, die – net als zijn collega-bewindslieden – zijn waardering heeft uitgesproken aan alle personen en partijen die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van deze ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten