dinsdag 9 oktober 2018

Sprookjeshuwelijk presidentiële echtpaar Mexico spat uit elkaar

Huwelijk president Enrique Peña Nieto en soapactrice Angélica Rivera lijkt te stranden



Met het naderende einde van het Mexicaanse presidentschap van Enrique Peña Nieto lijkt ook zijn sprookjeshuwelijk met soapactrice Angélica Rivera (Mexico-Stad, 2 augustus 1970) op de klippen te lopen. De in heel Latijns-Amerika populaire televisiester, beroemd als La Gaviota (de Zeemeeuw), zou al niet meer in paleis Los Pinos wonen. 

Mexicaanse media speculeren over een op handen zijnde scheiding, hoewel de regering nog geen bevestiging geeft.



Het stuklopen is bijzonder, omdat Rivera dankzij haar populariteit een groot aandeel had in de verkiezingszege van Peña Nieto in 2012. Het knappe tweetal zettes elke tegenkandidaat aan de kantj.

Volgens de krant El Universal is het tweetal al juridisch bezig hun bijna achtjarige huwelijk te ontbinden. Het maakt de ’verwijdering’ officieel ’waarvan al enige tijd sprake is’, aldus het dagblad.



Het gerucht geeft voer aan het oude cynische commentaar, dat het huwelijk slechts een pose is geweest om het presidentschap voor de PRI binnen te slepen. Mexicaanse kiezers smulden van het sprookje van soapster tot First Lady.

Het laatste gezamenlijke optreden was op Onafhankelijkheidsdag op 15 september.

Rivera’s populariteit kreeg een knauw in 2014. Ze kreeg voor een paar centen een villa van een bevriende zakenman, die talloze overheidsopdrachten van haar man had gekregen. Mexico was in de ban van het schandaal van ’het Witte Huis’. Het was ook een smet op het presidentschap, ondanks dat Peña Nieto erin slaagde om na 75 jaar de oliesector te openen voor buitenlandse bedrijven. Ook Shell profiteert daarvan.

Waar de First Lady gaat wonen is onduidelijk. Ze kan in elk geval kiezen tussen huizen in Miami en Los Angeles waar één van haar dochters studeert. Zelfbewust is ze in elk geval. In een interview als soapster zei ze ooit: 'Mijn billen zijn als vuur, je blijft er naar staren.’


Rivera begon op 17-jarige leeftijd als model en had twee jaar later haar eerste rol in de telenovela Dulce Desafio. Haar doorbraak kwam in La dueña in 1995. Sindsdien heeft ze hoofdrollen gespeeld in onder andere Ángela, Sin pecado concebido, Mariana de la noche en Destilando amor.

Rivera is een van de bekendste actrices van het land. Rivera was eerder gehuwd met regisseur José Alberto Castro, met wie zij drie kinderen kreeg. Op 17 december 2008 kondigde zij aan te zullen scheiden en maakte zij bekend in januari 2009 te zullen trouwen met Enrique Peña Nieto, gouverneur van de deelstaat Mexico. Uiteindelijk zijn zij op 27 november 2010 getrouwd.

(Suriname Mirror/RPP/De Telegraaf/El Imparcial/Instagram/YouTube/Wikipedia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten