maandag 8 oktober 2018

Oppositie in Staten Curaçao wil een parlementaire enquête naar de meerkosten van HNO

'Minister Camelia-Römer vindt zelf, dat hoogte van de kosten van het project onverantwoord zijn’


De fracties van de oppositie – Movementu Futuro Kòrsou (MFK), Kòrsou di Nos Tur (KdNT) en Movementu Progresivo (MP) – hebben officieel een verzoek ingediend tot het houden van een parlementaire enquête naar de meerkosten van HNO. Hiermee geven zij gehoor aan het ‘idee’ van de ministeriële toezichthouder van het Hospital Nobo Otrobanda (HNO), Stanley Betrian, en de Gezondheidsminister, Suzy Camelia-Römer (PIN), zo bericht vandaag, maandag 8 oktober 2018, het Antilliaans Dagblad.

In een brief aan de Statenvoorzitter wordt aangevoerd, dat de minister zelf ‘haar ernstige zorgen over deze situatie’ heeft geuit en zich bovendien met klem heeft uitgesproken voor het houden van een parlementaire enquête, ‘omdat zij de mening was en is toegedaan dat de hoogte van de kosten van het project onverantwoord zijn’. De Statenleden waren het hier unaniem mee eens, ook over het houden van een parlementaire enquête.

Nu heeft de minister aangekondigd een feitenonderzoek of doelmatigheids- en rechtmatigheidsonderzoek uit te voeren, maar daar kan volgens de oppositie niet mee volstaan worden.

'Met een zelfstandig onderzoek door de Staten zal de onafhankelijkheid van het onderzoek maximaal zijn gewaarborgd', aldus de oppositie die meent dat een eigen onderzoek daarnaast ook verricht kan worden. Vooral het ‘Tussentijdse Evaluatierapport HNO’, dat aan de Staten werd aangeboden op 18 maart 2017, heeft de partijen ervan overtuigd dat een parlementaire enquête onvermijdelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten