maandag 8 oktober 2018

Suriname krijgt eigen 'MiTu'-variant van internationale #MeToo campagne

Wereldbekende #MeToo campagne lijkt aan Suriname voorbij te gaan... 'MiTu' beoogt daarin verandering te brengen


Suriname krijgt een eigen variant van de internationale #MeToo campagne. De Surinaamse variant genaamd ‘Mi Tu’ is een initiatief van Irma Accord, coach en trainer op het gebied van 'empowerment. 

Zij startte hiermee, omdat zij zich afvroeg waarom niet meer ervaringen door Surinaamse mensen worden gedeeld via #Me Too. Dat zegt Accord vandaag, maandag 8 oktober 2018 in De Ware Tijd, aldus Waterkant.net.



Me Too (of #MeToo) is een hashtag op Twitter en andere social media die in oktober 2017 viraal ging. Wie #MeToo plaatst geeft daarmee aan met seksuele intimidatie of aanranding te maken hebben gehad.

De hashtag kreeg vooral wereldwijd aandacht, nadat Hollywood-fillmproducent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie was beticht door verschillende vrouwen. Inmiddels zijn velen hem gevolgd, zoals de bekende acteur/komiek Bill Cosby.

Op haar Facebookpagina ‘The Power in Me’ schrijft Accord een blog over haar eigen ervaring. Op deze wijze hoopt ze vrouwen en meisjes, maar ook mannen, te inspireren om hun ervaringen te openbaren. Suriname is immers geen vreemde in jeruzalem.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten