maandag 17 september 2018

Vrouw te Sunny Point doodgeschoten door man verdacht van roof

Vijf omstanders, onder wie een kind, raakten gewond door hagel

Slachtoffer diefstal neemt recht in eigen hand en dat mondt uit in een drama...


De 53-jarige Margriet Akobe is vanochtend, maandag 17 september 2018, in de H.R. Soerdjbalieweg te Sunny Point doodgeschoten door een man die wordt verdacht van roof. Zes andere mensen raakten gewond. Volgens verkregen informatie werden twee verdachten afgetuigd door buurtbewoners nadat ze betrapt waren tijdens een roof, zo schrijft de Ware Tijd. 

Een van de mannen wist te ontkomen en keerde kort daarna terug met een jachtgeweer waarmee hij naar verluidt drie schoten loste. Een vrouw die op het punt stond naar het werk te gaan en de commotie vanaf haar erf gadesloeg werd in het hoofd geraakt en was vrijwel op slag dood. Vijf andere omstanders, onder wie een kind, raakten gewond door hagel.



De gewonden zijn met een ambulance afgevoerd. Volgens de politie gaat het om de 37-jarige vrouw M.F. Zij had een schotwond in de borststreek, de 27-jarige man R.A., de 27-jarige vrouw I.S. en de 18-jarige vrouw J.M. hadden schotwonden ter hoogte van hun schouders, terwijl de 9-jarige F.S. een schotverwonding aan zijn hoofd had .

Door de chaotische situatie wist ook de tweede verdachte te ontkomen.

De directe aanleiding van het drama is diefstal van een gouden halsketting, aldus de Ware Tijd. Van een bewoner werd door inbrekers een gouden halsketting uit zijn huis meegenomen. Een van de inbrekers zou vermoedelijk zijn mobiele telefoon in de woning hebben verloren.

De benadeelde deed bij de politie aangifte van de diefstal, maar verzweeg dat hij in het huis de mobiele telefoon  van de vermoedelijk dader had gevonden. Zo blijkt uit het voorlopig onderzoek van de politie.

'De man ging zelf rechercheur spelen en belde het laatste nummer waarop het toestel gebeld had', zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname. De benadeelde maakte een afspraak voor een ontmoeting met de persoon die had opgenomen. Bij aankomst te Sunny Point werd de man door de benadeelde en vier vrienden opgewacht en afgeranseld.

Hij zag kans te ontkomen en keerde kort daarna terug met een jachtgeweer waarvan de loop was ingekort.
De man loste enkele schoten waardoor verschillende omstanders gewond raakten.

Intussen zijn twee mannen aangehouden, maar niet duidelijk is of het om de verdachten gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten