maandag 17 september 2018

Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) begint uitbetaling deel brandstofcompensatie

'De Srd 1.4 miljoen is niet verdampt, er is een fout in de administratie en accountant zoekt dat uit'


De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) start deze week met de gedeeltelijke uitbetaling van de brandstofcompensatie. Dit meldt John Mahadewsing, voorzitter van PLO, vandaag, maandag 17 september 2018, in het Dagblad Suriname. 

De autoriteiten hebben een overmaking verricht voor twee maanden in plaats van een kwartaal. In afwachting op de laatste tranche werd de feitelijke betaling aan de bushouders aangehouden. De  PLO heeft besloten om al te starten met de distributie van de overgemaakte tegoeden. Voor de particuliere bushouders is dit een opluchting.

'Er is al een tijdje wat geld, maar we mochten niet eraan gaan. Dit, omdat we nog de verantwoording moesten afleggen over het derde kwartaal. Ik denk dat we de laatste tranche eind september zullen ontvangen, maar deze week beginnen we alvast met de uitbetaling', zegt Mahadewsing.

Het onderzoek naar de verdampte Srd 1.4 miljoen is overigens nog gaande. Mahadewsing vindt de term verdamping onterecht. 'Die Srd 1.4 miljoen is niet verdampt; er is een fout in de administratie en dat is een accountant bezig uit te zoeken.'

Alhoewel het onderzoek rond deze tijd afgerond moest zijn, is er wat meer tijd voor nodig. 'De uitkomst is nog niet zover, het duurt nog zeker twee maanden. Het gaat namelijk om ongeveer 4.000 papieren die gecontroleerd moeten worden', beweert Mahadewsing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten