maandag 17 september 2018

Insel Air, Curaçao, heeft met oud-KLM’er Lars de Brabander een nieuwe bestuursvoorzitter

Tot voor kort was De Brabander lid van de Raad van Commissarissen van Insel Air


Insel Air heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Oud-KLM’er Lars de Brabander begint vandaag, maandag 17 september 2018, aan zijn taken als voorzitter voor een periode van zes maanden, aldus de luchtvaart nieuwswebsite Up in the Sky.

De Brabander is door de minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, Steven Martina, in zijn nieuwe functie benoemd. Tot voor kort was De Brabander lid van de Raad van Commissarissen van Insel Air.

De nieuwe voorzitter wacht het draaiende houden van de dagelijkse bedrijfsvoering en wordt belast met het faciliteren van de onderhandelingen met een nieuwe strategische partner. De Brabander moet er daarnaast voor zorgen, dat Insel Air voldoet aan de rechter gestelde voorwaarden in verband met de onlangs verleende verlenging van surseance met anderhalf jaar.

Insel Air heeft al lange tijd te maken met oplopende schulden. Een verkoop van de maatschappij lijkt de enige oplossing voor de lange termijn.

De Brabander is achter de schermen al enige tijd betrokken bij de operatie van Insel Air. Er zijn volgens de maatschappij inmiddels diverse maatregelen genomen om zowel wat betreft kosten als inkomsten de resultaten te verbeteren.

De 56-jarige De Brabander heeft naast KLM ook gewerkt voor Northwest Airlines en Martinair. Hij volgt Jan Heppener op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten