maandag 17 september 2018

Vaartuig slaat om ter hoogte van Awa di Oostpunt, Curaçao, met 5 personen aan boord

(Bron foto: Kustwacht Caribisch Gebied)
Eén opvarende verdrinkt - Lichaam zondagavond geborgen


Ter hoogte van Awa di Oostpunt is gistermiddag tussen twee en drie uur een vaartuig, NC nr. 1191, met 5 personen aan boord omgeslagen. Het betrof 3 mannen en twee vrouwen, aldus de Kustwacht Caribisch Gebied vandaag, maandag 17 september 2018, in een persbericht.

De CITRO (Citizens Rescue Organization), de vrijwilligers reddingsorganisatie, werd meteen opgeroepen om de Kustwacht te gaan assisteren, omdat zij vanuit Caracasbaai sneller naar de plek van het incident kon komen. CITRO kon het binnenwater waar het vaartuig was omgeslagen niet binnen varen.

In de tussentijd meldde de politiecentrale aan het RCC (Rescue Coordination Center), dat één van de te water geraakte personen werd vermist. De Metal Shark van de Kustwacht was toen al onderweg naar de locatie. De CITRO is vervolgens met een grote groep van haar vrijwilligers en met het Korps Politie Curaçao via land naar de locatie gegaan en hebben met hun drone verder gezocht naar de vermiste persoon. Na lang zoeken is de persoon niet gevonden.

De zoektocht zou vandaag worden hervat, maar tegen tien uur gisteravond kwam het bericht bij het RCC binnen, dat het lichaam van de vermiste persoon was gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten