dinsdag 18 september 2018

Vrachtschip verdwenen tussen Suriname en Guyana

Eigenaar vermoedt dat de bemanning er met de lading vandoor is gegaan 


Een Guyanese zakenman wacht tevergeefs op een dinsdag 11 september uit Suriname vertrokken door hem ingehuurd vrachtschip. Het schip vervoert een zogenoemde doorvoerlading vanuit de haven van Nieuw Nickerie, aan de Corantijnrivier in het uiterste westen van Suriname, naar de haven van Georgetown, Guyana's hoofdstad. 

De boot is dinsdagmiddag uit Nieuw Nickerie vertrokken en had vrijdagmorgen in Guyana moeten aankomen. Volgens verklaring van de eigenaar had hij tot donderdagavond 13 september nog contact met de kapitein van de boot. De kapitein liet weten, dat het weer slecht was en dat ze wat later zouden binnen komen. Sindsdien is er geen contact meer met de kapitein geweest.

De eigenaar vermoedt dat de bemanning er met de lading vandoor is gegaan.

De lading zou, volgens het Dagblad Suriname van vandaag, dinsdag 18 september 2018, vooral bestaan uit Red Bull- drank en muskietenkaars (een bekend middel in beide landen om muskieten te verdrijven). Er is een zoekactie op touw gezet op de Corantijnrivier en de Nanikreek – een zijtak van de rivier ten zuidwesten van Nieuw Nickerie –, maar zonder resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten