dinsdag 18 september 2018

Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi naar Suriname

Wang Yi bezoekt ook Dominicaanse Republiek en Guyana van 20 tot en met 23 september


Minister Wang Yi van Buitenlandse Zaken, en lid van de Staatsraad van de Volksrepubliek China, is komend weekend in Suriname. Het bezoek is op uitnodiging van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, zei woordvoerder Geng Shuang van het Chinese ministerie gisteren, tijdens zijn reguliere persconferentie in Beijing, zo meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 18 september 2018..

Het werkbezoek is deel van een drie landen tour aan de Caribische regio van 20 tot en met 23 september. Wang bezoekt aan het hoofd van een Chinese delegatie de Dominicaanse Republiek, Guyana en Suriname.

Alle bezoeken zijn op uitnodiging van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Dominicaanse Republiek, Miguel Vargas Maldonado, Carl Gary Greenidge van Guyana en Yldiz Deborah Pollack-Beighle.

Geng: 'Zij zullen van gedachten wisselen over de bilaterale betrekkingen en andere zaken van wederzijds belang.'

De Chinese minister vervolgt zijn reis richting New York voor deelname aan de 73e Algemene vergadering van de Verenigde Naties.

Afgelopen vrijdag bood de nieuwe ambassadeur Liu Quan van China zijn geloofsbrieven aan president Desi Bouterse aan. Liu is de 13e Chinese ambassadeur die zijn land in Suriname dient. Suriname en China gingen op 28 mei 1976 de diplomatieke relatie aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten