dinsdag 18 september 2018

Verlichting André Kamperveen Stadion voldoet nu aan minimale internationale FIFA-eisen

'Er moet baanbrekend werk worden verricht om aan minimale eisen FIFA te voldoen'

 
De verlichting van het André Kamperveen Stadion voldoet sinds gisteravond aan de minimale internationale eisen van de Wereldvoetbalbond (FIFA, Fédération Internationale de Football Association). Directeur Rabin Parmessar van de Energiebedrijven Suriname, EBS, schakelde via een tablet de nieuwe ledlampen aan, aldus vandaag, dinsdag 18 september 2018, de Ware Tijd.

John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), zei dat Suriname nog veel moet doen, zoals het aanschaffen van een stadionklok. Er moet 'baanbrekend werk' worden verricht om aan de minimale eisen van de FIFA te voldoen om er zeker van te zijn dat de diverse nationale voetbalselecties van Suriname in eigen land internationale wedstrijden kunnen spelen. Daardoor is de steun van bevriende organisaties en de overheid onontbeerlijk.

De nieuwe verlichting betekent in elk geval, dat de nationale mannen voetbalselectie haar volgende Concacaf Nations League-kwalificatiewedstrijd (Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) - op 13 oktober om half zes 's middags tegen de Britse Maagdeneilanden - in het André Kamperveen Stadion speelt. Het eerste treffen tegen Dominica eindigde op 6 september in Stade René Serge Nabajoth in Les Abymes, Guadeloupe, ondanks een enorm veldoverwicht in 0-0.

Wat er na 13 oktober wordt besloten door de Concacaf en de FIFA is nog niet duidelijk. In elk geval probeert de SVB het Franklin Essed Stadion, dat als back-up is opgegeven, gereed te krijgen. Krishnadath hoopt niet dat het zover komt, dat Suriname zijn thuiswedstrijden in het buitenland moet spelen of - in het ergste geval - wordt uitgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten