dinsdag 18 september 2018

Ontwerpwetten wijziging maandelijkse schadeloosstelling leden regering bij de Staatsraad

Gevraagd is om met spoed de ontwerpen te behandelen


De ontwerpwetten om de maandelijkse schadeloosstelling van de leden van de regering te wijzigingen, zijn door de directeur van het Kabinet van de President reeds ingediend voor behandeling bij de Staatsraad. Gevraagd is om met spoed de ontwerpen te behandelen, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 18 september 2018.

De inkomsten van de president, vicepresident, ministers en onderministers zijn in de wet vastgelegd, zoals de situatie nu is, zonder de verhoging.

Het maandelijkse inkomen van de president wordt vastgesteld op Srd 36.176, de vicepresident Srd 31.654, de ministers op Srd 18.088 en onderministers Srd 13.566.

Het gaat om twee afzonderlijke wetswijzigingen. Deze zullen ingaan per 1 september. Eerder zijn de verhoogde salarissen voor leden van de regering geblokkeerd. Hun inkomsten zouden automatisch de lucht in gaan door de verhoging van de ambtenarensalarissen. De schadeloosstelling van de ministers en onderministers worden bij wet losgekoppeld van het inkomen van een directeur van een departement. De maandelijkse inkomens van de president en de vicepresident worden eveneens losgekoppeld van de schadeloosstelling van een minister.

De maatschappelijke omstandigheden maken het volgens de president noodzakelijk om de inkomsten van de president, vicepresident en de ministers, te handhaven op het huidige niveau. Op grond hiervan wordt de bestaande wet met spoed gewijzigd.

Nadat de Staatsraad advies heeft uitgebracht deze week, zullen de wijzigingen ingediend worden bij De Nationale Assemblee, die nog tot 25 september met reces is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten