dinsdag 18 september 2018

'VHP-initiatiefwet ter bevriezing verhoogde schadeloosstelling Assembleeleden is de grootste flauwekul en misleiding'.

Doekhie: ‘NDP-parlementariërs hebben minister Financiën gevraagd verhoogde schadeloosstelling te annuleren’ 

'Groot deel oppositie heeft geen durf te praten over hun dubbele salarissen, pensioenen en alle  duizenden US-dollars die zij de afgelopen jaren hebben verspild met dienstreizen'


Het verzoek van enkele leden van de VHP-fractie om middels een initiatiefwet de verhoogde schadeloosstelling van leden van De Nationale Assemblee voor zes maanden te bevriezen, krijgt in ieder geval geen steun van NDP-parlementariër Rachied Doekhie. 

'Het is de grootste flauwekul en misleiding. Sinds de president na terugkeer van Cuba zijn standpunt over de salarisverhoging bekend heeft gemaakt, hebben alle NDP-parlementariërs de minister van Financiën de opdracht gegeven de verhoogde schadeloosstellingen te annuleren. Dat heb ik ook gedaan', zegt Doekhie maandag 17 september 2018 in het Dagblad Suriname.

Het is volgens de VHP wenselijk, dat er een integrale wijziging komt van de geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee. De bevriezing van zes maanden is voorgesteld om dit nieuw voorstel gedurende deze periode voor te bereiden en aan te bieden aan De Nationale Assemblee.

'Als de oppositie mans genoeg is, moet zij hetzelfde voorbeeld opvolgen en de minister een Whatsapp-bericht of mail sturen. Het voorstel van de VHP is misleidend, omdat wat in de vriezer is, ook eens eruit moet komen. Dat mag niet gebeuren. Ze moeten liever een initiatiefwet indienen, waarin ze zeggen dat zij de verhoging nooit meer willen hebben', aldus de NDP’er.

De NDP’er benadrukt het hypocriet te vinden, dat oppositieparlementariërs in hun schrijven aan de assembleevoorzitster de bevriezing van de schadeloosstelling in verband brengen met de moeilijke sociaal economische situatie in Suriname, terwijl een groot deel van de oppositie geen durf heeft om te praten over hun dubbele salarissen, pensioenen en al de duizenden Amerikaanse dollars die zij in de afgelopen jaren hebben helpen verspillen met dienstreizen.

'Als zij solidair zijn met het volk en een grote bek hebben, moeten zij dan alle kosten van deze dienstreizen en de geïnde dubbele salarissen terugstorten, 200 tot 300 Amerikaanse dollar per dag aan kosten voor snoepreisjes in het buitenland, terwijl er geen enkel resultaat voor het volk wordt bereikt', aldus de NDP’er.

Doekhie stelt, dat hij nog steeds niet zit te huilen voor een verhoogde schadeloosstelling. 'Ik zit niet te janken erom. Als anderen wel huilen is het voor hun rekening. Ik heb de verhoging niet gevraagd, maar als ik het krijg wil ik het wel. Het is dan ten voordele van de mensen die maandelijks sociale ondersteuning van mij krijgen.'

De VHP-leden hebben in de brief gevraagd om gelet op het maatschappelijk belang van de wet, deze spoedig in behandeling te nemen. De VHP-fractie heeft geen bezwaar om in de recesperiode te vergaderen en gaat ervan uit, dat collega-parlementariërs het belang van de spoedige behandeling inzien en alle medewerking hieraan zullen verlenen. Doekhie vindt dat zo'n spoedvergadering in deze periode de Staat veel meer zal kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten