vrijdag 7 september 2018

Mexicaanse politie ontdekt 32 massagraven in deelstaat Veracruz

In totaal zijn 166 lichamen gevonden - Stoffelijke resten lagen er vermoedelijk al ruim twee jaar


De Mexicaanse politie heeft 32 massagraven ontdekt in de Mexicaanse deelstaat Veracruz. Het Openbaar Ministerie maakte donderdag 6 september 2018 op een persconferentie bekend, dat in totaal 166 lichamen zijn gevonden.

De vondsten werden gedaan nadat een anonieme tipgever begin vorige maand aangaf waar de lichamen waren gedumpt. De exacte locaties zijn niet bekendgemaakt.



Uit een eerste onderzoek blijkt dat de stoffelijke resten er vermoedelijk al meer dan twee jaar lagen.

In de stad Veracruz, een van de grootste havens van Mexico, is de laatste jaren het toneel geweest van een bloedige machtsstrijd tussen rivaliserende kartels, in combinatie met enkele van de ergste schendingen van de mensenrechten en corruptieschandalen onder ex-gouverneur Javier Duarte (2010-2016).


Aanklager Jorge Winckler zei, dat de onderzoekers ook 200 kledingstukken, 144 ID-kaarten en andere persoonlijke bezittingen op de site hadden gevonden sinds de opgravingen begonnen op 8 augustus.
Autoriteiten hebben drones en gronddoordringende radar gebruikt om de lichamen te vinden, zei hij.

Mexico is getroffen door een golf van geweld sinds de inzet van het leger om de krachtige drugskartels van het land in 2006 te bestrijden. Sindsdien zijn meer dan 200.000 mensen vermoord, waaronder een record van 28.702 vorig jaar. Nog eens 37.000 mensen worden als vermist opgegeven.

Het is niet de eerste keer dat in Veracruz massagraven zijn ontdekt. De oostelijke deelstaat gaat gebukt onder geweld tussen rivaliserende drugsbendes. In maart vorig jaar werd er een massagraf ontdekt met zo’n 250 schedels.

(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitter/sinembargo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten