vrijdag 7 september 2018

7.5 Jaar cel in Australië voor voormalig Amerikaanse non (51) voor smokkel cocaïne in hak schoen

(Bron foto: Australian Border Force)
Amerikaanse was voor haar smokkelactiviteiten in juli 2017 ook in Paramaribo...


Een Amerikaanse vrouw die werd betrapt op  Sydney Airport in Australië met 756 gram pure cocaïne verborgen in de hakken van een paar schoenen in haar bagage, is donderdag 6 september 2018 vastgezet nadat een rechter van de New South Wales District Court had vastgesteld, dat ze niet was misleid om drugs te smokkelen. De vrouw werd veroordeeld tot 7.5 jaar gevangenisstraf.

Denise Marie Woodrum, een 51-jarige die eerder een non was van de katholieke groep uit Kansas, de Adorers of the Blood of Christ, had zich schuldig gemaakt aan drugssmokkel in januari, maar ze beweerde dat ze het slachtoffer was van online oplichting en was niet op de hoogte geweest dat ze drugs bij zich had.

Volgens het door haar advocaat aan het hof voorgelegde verhaal had Woodrum ​​online een man ontmoet, Hendrik Cornelius genaamd, die haar ervan overtuigde om items met cocaïne die haar niet toebehoorden naar Australië te brengen.

(Bron foto: Facebook)
De advocaat van Woodrum schilderde haar af als een vrouw met een geschiedenis van gezondheids- en relatieproblemen die gemakkelijk te manipuleren was. Ze zou naar verluidt een online relatie hebben met de man Cornelius en honderden sms-berichten met hem hebben uitgewisseld, volgens haar advocaat.

Vervolgens reisde ze op 18 juli 2017 van Missouri in de VS naar Trinidad en Tobago en de volgende dag naar Paramaribo, Suriname, voordat ze uiteindelijk in Australië belandde

Woodrum beweerde, dat een vrouw in Zuid-Amerika haar de items had gegeven die cocaïne bevatten. De rechter geloofde het verhaal niet en bepaalde dat Woodrum niet voldoende berouw toonde voor de smokkel van cocaïne naar Australië en veroordeelde haar tot zeven en een half jaar in de gevangenis.

(Suriname Mirror/Newsweek/Daily Dot/BuzzFeed/The Sydney Morning Herald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten