vrijdag 7 september 2018

Groep van 92 Venezolaanse burgers die naar Ecuador emigreerde terug naar huis

Terugkeer Venezolaanse vluchtelingen onderdeel repatriëringsprogramma overheid

Tot nu toe in totaal 1.230 burgers gerepatrieerd uit Brazilië, Peru en Ecuador


Een groep van 92 Venezolaanse burgers die naar Ecuador emigreerde, keerde donderdag 6 september 2018 terug naar huis als onderdeel van het repatriëringsprogramma van de overheid. 'Dankzij het #PlanVueltaALaPatria zijn 92 Venezolanen, afkomstig uit Ecuador, teruggekeerd naar hun land', zei het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter, verwijzend naar het programma 'Terugkeer naar het Thuisland'.


De Venezolaanse minister van buitenlandse zaken Jorge Arreaza zei, dat Venezuela de terugkeer van burgers die het land hebben verlaten als gevolg van de economische crisis zal blijven faciliteren.


De 65 volwassenen en 27 kinderen arriveerden donderdagochtend om vier uur lokale tijd op de Simon Bolivar International Airport in Maiquetia, ongeveer 35 kilometer van Caracas.

Eulalia Tabares, directeur van de consulaire relaties van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, was op de luchthaven om de vermoeide reizigers naar huis te verwelkomen. 'Je geboorteland, je land, ontvangt je met de armen wijd open', zei Tabares.

Het 'Terugkeer naar het Thuisland'-programma werd geïnitieerd door Venezuela om burgers te repatriëren die naar andere landen waren gemigreerd en om hulp vroegen terug te keren.

Volgens de Venezolaanse autoriteiten zijn tot nu toe in totaal 1.230 burgers gerepatrieerd uit Brazilië, Peru en Ecuador. Nieuwe vluchten worden verwacht van Peru en Argentinië in de komende paar dagen, waarmee andere Venezolanen worden vervoerd die besloten hebben terug te keren naar hun thuisland.

(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten