vrijdag 7 september 2018

Faillissement dreigt voor beide hotels van Kura Hulanda op Curaçao

Opnieuw lijkt de overname van de twee hotels niet door te gaan


Beide hotels van Kura Hulanda hangt faillissement boven het hoofd als er niet op zeer korte termijn door partijen wordt ‘bewogen’. De onderhandelingen lopen stroef en zijn feitelijk vastgelopen, naar verluidt, omdat ontwikkelingsbank Korpodeko en de Stichting Economische Ontwikkeling (SEO) van de overheid niet instemmen met het tweede, laatste bod van On Vacation, zo bericht vandaag, vrijdag 7 september 2018, het Antilliaans Dagblad.

Laatstgenoemde Colombiaanse groep was eerder al, in februari dit jaar, weggelopen. On Vacation, dat over de nodige airlift beschikt en al veel langer Zuid-Amerikaanse bezoekers stuurt naar beide resorts maar ook naar andere hotels op het eiland, haakte toen na anderhalf jaar wachten af.

Naar nu blijkt, zijn de onderhandelingen met dezelfde groep van ondernemer Carlos Londoño vanaf medio 2018 daarna toch weer voortgezet. Dit tot opluchting van minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, belast met Toerisme, die graag ziet dat Kura Hulanda in Otrobanda en op Westpunt openblijft.

Er werken circa 40 en 70 personeelsleden. Maar, opnieuw lijkt de overname van de twee hotels niet door te gaan.

Schuldeisers Girobank en Maduro & Curiel’s Bank (MCB) stemmen in met het tweede biedingsvoorstel, maar Korpodeko en SEO zijn ook nu niet aan boord. Beide instellingen zouden hun voorkeur toch hebben voor het eerste bod, waarbij On Vacation de koopsom over een kortere termijn uitgesmeerd afbetaalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten