vrijdag 24 augustus 2018

Steeds meer medisch specialisten weigeren te werken voor de overheid

Wanbetaling overheid leidt tot grote ontevredenheid onder psychologen en psychiaters


Psychologen en psychiaters die diensten verlenen aan de rechtelijke macht en het justitieel apparaat zijn niet uitbetaald. Het blijkt, aldus vandaag, vrijdag 24 augustus 2018, de Ware Tijd, dat steeds meer medisch specialisten weigeren te werken voor de overheid. Nu verleent slechts één psycholoog diensten aan de staat. 

De rechterlijke macht is tot oktober met vakantie. De staking van de medische specialisten duurt voort. Ook in de vakantie zal onderzoek dat nodig is voor de verdere behandeling van zaken, met verdachten waarin rapportage uitgebracht moet worden, niet uitgevoerd worden. Hierdoor wordt geen vooruitgang geboekt bij onderzoek noch bij de behandeling van zaken die in afwachting op rapportage zijn uitgesteld.

De vertegenwoordiger van de actievoerende groep wilde een gesprek met de minister van Justitie en Politie om te praten over het feit dat er nog steeds geen achterstallige vergoedingen voor geleverde diensten zijn uitbetaald. Daarvan is niets terecht gekomen.

De deskundigen zijn al meer dan elf maanden in actie. Daarvoor werd de actie kort opgeheven. Maar, deze kwestie speelt eigenlijk meer dan twee jaar.

Enkele specialisten die niet tot de groep behoren vertellen dat zij daarom het risico niet willen nemen om in zee te gaan met de overheid. Ze vrezen dat hetzelfde hen zal overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten