vrijdag 24 augustus 2018

Hi-Jet Helicopter Services wil waardig afscheid nemen van piloot Donovan van Embricqs en boordtechnicus Ryatno Kertodikromo

Een herdenkingsdienst wordt 29 augustus gehouden

Justitieel onderzoek naar oorzaak crash helikopter nog steeds niet  afgerond


De Ware Tijd schrijft vandaag, vrijdag 24 augustus 2018, dat Hi-Jet Helicopter Services samen met de families van piloot Donovan van Embricqs en boordtechnicus Ryatno Kertodikromo op 29 augustus een herdenkingsdienst wil houden. Het tweetal is bij een helikoptercrash op 23 mei 2015 omgekomen. Ze vlogen op weg van het binnenland naar Paramaribo. 

Het wrak van de heli en de stoffelijke resten van de twee mannen zijn eind november 2017 in het Matawaigebied gevonden door arbeiders van een houtbedrijf. De stoffelijke resten zijn onlangs geïdentificeerd.

Volgens president-commissaris Omar Terborg van Hi-Jet zal Kertodikromo mogelijk na de kerkdienst begraven worden in Suriname, Van Embricqs in Nederland. 'We willen waardig afscheid van hen nemen op de plek waar ze hebben gewerkt dan kunnen we dit hoofdstuk afsluiten', zegt Terborg.

'Alle geruchten verwijs ik naar het rijk der fabelen. Er werd onder meer gezegd, dat de twee mannen de helikopter hebben verkocht en dat ze in Brazilië wonen. Ook werd er gesproken over een mislukte drugsdeal.'

Het bedrijf kan nog geen schadeclaim indienen bij de verzekering, omdat het justitieel onderzoek nog niet is afgerond. Er moet onder meer vastgesteld worden of het inderdaad gaat om de helikopter van Hi-Jet. Ook moet achterhaald worden of het incident is veroorzaakt door een menselijke fout of technisch mankement en of het niet om een misdrijf gaat. 'Ik heb geen idee hoelang het onderzoek zal duren. Dat van de SLM-vliegramp heeft zes jaar geduurd', zegt Terborg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten