vrijdag 24 augustus 2018

Protest docenten en studenten ACI tegen opheffen opleiding zet geen zoden aan de dijk

Officiële overdracht van het ACI aan het SPI zou al hebben plaatsgevonden


Protest van docenten en studenten van het Albert Cameron Instituut (ACI) maandag tegen het opheffen van de opleiding lijkt aan dovemansoren te zijn gericht. De officiële overdracht van het ACI aan het SPI (Surinaams Pedagogisch Instituut) moet maandag plaatsvinden, maar ingewijden zeggen dat de incorporatie al heeft plaatsgevonden, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 24 augustus 2018.

Als enige obstakel wordt nog gezien het verzet van studenten en docenten die niet weg willen van hun vertrouwde plek.

Vanaf schooljaar 2016/2017 stond het ministerie al geen nieuwe inschrijvingen meer toe op het ACI, omdat het de bedoeling was het instituut af te bouwen. Echter, het besluit om de school op te doeken is plotseling genomen.

Donderdag kreeg ACI-directrice Glenda Oliviera-Toendang van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de boodschap dat de school ophoudt te bestaan. Dit doet het ministerie om de grote groep studenten die naar het IMEAO op te vangen.

'Er is voldoende inschrijfcapaciteit op het SPI', zegt directrice Hortence Promes. Zij zegt dat het ministerie op de hoogte is, dat zowel studenten als leraren daar opgevangen kan worden. 'We moeten deze zaak niet emotioneel, maar rationeel bekijken. We zijn in dienst van het ministerie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten