zaterdag 25 augustus 2018

Registratie en voldoen van kosten nu verplicht voor plaatsen bouwsels op bermen Paramaribo Noord-Oost

'Het is nu verboden commerciële activiteiten te ontplooien op bermen zonder vergunning'


Iedereen die commerciële activiteiten ontplooit of wenst te ontplooien op de bermen van wegen in Paramaribo, het bestuursresort Noord-Oost, had tot gisteren de tijd om zich te registreren. Volgens het commissariaat Paramaribo Noord-Oost hebben meer dan 100 personen en of ondernemingen zich aangemeld. Dit bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 25 augustus 2018.

De mensen die nu geregistreerd staan, zullen tussen Srd 150 en maximaal Srd 2.500 per maand moeten betalen om gebruik te maken van de bermen. Er kunnen geen nieuwe gevallen meer worden behandeld, zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost.

In de afgelopen periode is een wildgroei ontstaan van bouwsels met commerciële activiteiten op de bermen. Nerkust stelt, dat het verboden is om commerciële activiteiten te ontplooien op bermen, zonder vooraf verkregen vergunning van de districtscommissaris .

'Voor het plaatsen van een bouwsel voor commerciële doeleinden op de berm, dient er ook een financiële bijdrage te worden gestort ten behoefte van het Districtsfonds', zegt Nerkust. In de afgelopen jaren is dit niet gebeurd. Het gaat volgens hem ook om een stukje ordening en controle. Er zijn volgens hem ook geen nieuwe gevallen afgehandeld tijdens de registratieperiode. Het ging slechts om de mensen of ondernemingen die reeds bezig waren en illegaal waren en zij die vergunning hadden.

Er zal hard worden opgetreden tegen mensen die nu zonder vergunning bouwsels op bermen hebben staan, aldus de districtscommissaris.

Er zijn enkele probleemgevallen in Noord, bevestigt Nerkust waarbij de rechtmatigheid van bermen wordt betwist. Momenteel is wildgroei van stands en bouwvallige stands ontstaan langs de Highway, iets voor het EBS onderstation. Of dit beleid verder wordt overgenomen door zijn collega's, kan de districtscommissaris niet met zekerheid stellen. Elke districtscommissaris is verantwoordelijk voor zijn of haar gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten